Nyborg Kommune

Du er her: Home By og land Refsvindinge

Refsvindinge


Refsvindinge ligger ved landevejen mellem Nyborg og Fåborg, ca. 7 km syd for Nyborg. Nærmeste større by er Ørbæk, der er beliggende 3 km syd for landsbyen.

Refsvindinge opleves som en traditionel landsby med snoede gadeforløb. Refsvindinges udvikling er præget af den nu nedlagte jernbane mellem Nyborg og Ringe.  Den sidste nærbutik lukkede for et par år siden.

Den sydlige og vestlige del af byen består af udbyggede parcelhusområder hovedsaglig bygget siden 60'erne. Mod landevejen ligger en række lokale erhvervsvirksomheder.

Boligbyggeriet i Refsvindinge har de seneste år været koncentreret ved Møllehaven. Området omkring kirken ved Kirkevej og Longvej udgør et bymiljø, der er med til at give landsbyen karakter.

Byrådet besluttede i forbindelse med vedtagelsen af en ny skolestruktur i kommunen at lukke Juuskovskolen i 2011. Refsvindinge har en friskole. 

Landsbyen har ca. 620 indbyggere, - et indbyggertal der har ligget meget stabilt i de seneste ti år. Kommuneplan 2013 giver Refsvindinge mulighed for egentlig byvækst.

 Refsvindinge Kirke


  

Status

Historisk – Kommuneplan 2013 er erstattet af Kommuneplan 2017, der blev vedtaget endeligt 19. december 2017